Omzien bij u thuis

Wat biedt Omzien u en uw mantelzorger?

Voor u

U woont zelfstandig en dat wilt u zo lang mogelijk volhouden. Regelmatig komt een familielid of naaste als mantelzorger langs om u te helpen. Alleen door werk of drukte in het eigen gezin zijn zij niet altijd direct beschikbaar. Dan zou wat extra hulp en aandacht het u gemakkelijk maken.  Met Omzien bij u thuis koopt u deze extra mantelzorg in. Wij bieden u ondersteuning in lichte huishoudelijke taken, het regelen van zaken en persoonlijke aandacht, zoals een gezellig gesprek of een wandelingetje.  Een vertrouwd vast gezicht waar u zich prettig bij voelt.

Voor u als mantelzorger.

U verleent mantelzorg aan uw, vader, moeder, gezinslid of bekende. Misschien bent u niet altijd beschikbaar of kunt u niet altijd verlof opnemen van uw werk. Dat kan de nodige spanning opleveren. Dan zou het prettig zijn als iemand deze taken van u over kan nemen. Heeft u wel eens aan betaalde mantelzorg gedacht? Met Omzien bij u thuis bieden wij u extra ondersteuning bij uw mantelzorgtaken. U krijgt ruimte en kunt taken loslaten. En uw vader, moeder, gezinslid of bekende krijgt extra gezelschap en ondersteuning door een vast, vertrouwd gezicht.

Omzien ondersteunt ouderen in hun eigen woonomgeving!

Mijn ouders wonen nog zelfstandig. Ik en mijn zussen hebben wonen met onze gezinnen verspreid in Nederland en Duitsland en hebben drukke banen. Alleen mijn jongste zus woont in de buurt en helpt onze ouders regelmatig.

Dit ging goed tot het moment dat het huishouden en de wekelijkse boodschappen doen te zwaar werd voor mijn ouders. Zij hadden meer hulp nodig. Door de woonafstand en onze drukke banen, was dit voor ons als kinderen niet structureel in te vullen. We moesten op zoek naar een andere oplossing. De oplossing vonden we in betaalde mantelzorg via Omzien. Een vaste, vertrouwde persoon die wekelijks helpt met huishoudelijk werk en boodschappen doet.

Wij betalen haar de uren die zij werkt. Mijn ouders hebben zo de hulp en de extra gezelligheid die zij nodig hebben. Bovendien hebben wij als kinderen extra zicht op hoe het met onze ouders gaat. Kortom, de dienstverlening van Omzien is voor ons van grote waarde. 

– Johan en familie –

De taken waarin wij u als oudere kunnen begeleiden

 • Boodschappen doen
 • Mee op doktersbezoek
 • Een praatje maken
 • Helpen met de administratie
 • Licht huishoudelijk werk
 • Naar de kapper
 • Samen een gezelschapsspelletje spelen
 • Onderhouden van sociale contacten
 • Mee op familiebezoek
 • Medicijnen halen
 • Plannen van dagelijkse activiteiten
 • Een wandelingetje maken

Omzien bij u thuis is een niet-medische aanvulling op uw thuiszorg maar geen vervanging van uw thuiszorg. Er worden dan ook geen medische handelingen verricht.

Wie komt er helpen?

Omzien werkt met gemotiveerde, gekwalificeerde mensen die in de zorg gewerkt hebben en direct zelfstandig aan de slag kunnen.

Wij selecteren onze medewerkers op motivatie, zelfstandigheid, inzetbaarheid en kwaliteiten. Daarbij selecteren wij bij voorkeur een medewerker die bij u uit de buurt komt.  Wij gaan voor de spreekwoordelijke ‘klik’, een medewerker die bij u past!

Wat betaalt u voor Omzien bij u thuis?

Zodra u zich aanmeldt maakt een medewerker van Omzien een afspraak met u voor persoonlijk telefonisch gesprek. Dit kost u niets. In dit gesprek bepaalt u samen welke mantelzorgtaken u nodig heeft. Onze consulent bekijkt welke competenties de kandidaat zou moeten voldoen, zodat u of uw mantelzorger de taken met een gerust hart uit handen geven. Omzien gaat op zoek naar de juiste medewerker.

Voor Omzien bij u thuis betaalt u € 25,30 incl. BTW per uur. Dit verrekenen wij per 4 weken. U ontvangt hiervoor een nota.   

Wie is Omzien?

Omzien is een sociaal bewogen onderneming met hart voor de mens en samenleving. Met onze initiatieven spelen wij in op vraagstukken die spelen in de maatschappij en bij u thuis in het bijzonder.

Vul het formulier in!

* = verplicht veld