‘De Nacht van….’ voor complexe vraagstukken

In gesprek met Alfred Liefers, Deventer Informatiestad, over de methodiek  ‘De Nacht van..’

Deventer informatiestad is een initiatief van de gemeente Deventer, Deventer Kring van werkgevers, MKB Deventer en de Provincie Overijssel. De stad staat bekend als de duurzame maakstad en de boeiende beleefstad, maar is nog niet bekend als de stad van de informatietechnologie. Een belangrijke taak voor Deventer Informatiestad om de bekendheid te vergroten. Deventer heeft namelijk een groot aantal bedrijven in de informatietechnologie, waaronder ingenieursbureaus, High Tech bedrijven en softwarebedrijven. In Deventer werken in deze sector  meer dan 8.500 mensen. Deventer moet meer onder de aandacht komen bij talenten om de vraag naar medewerkers van de bedrijven te kunnen blijven voldoen.

Vraagstuk krapte op de arbeidsmarkt  

De belangrijkste verbinding tussen de verschillende bedrijven in de informatiesector in Deventer is het arbeidsmarktvraagstuk. De sector groeit en het invullen van de ruim 2000 vacatures is een grote uitdaging. “We hebben diverse sessies georganiseerd om mensen uit de sector mee te laten denken, zoals ontbijt- en lunchsessies, borrels, noem maar op. Dit heeft veel commitment en richting opgeleverd. Alleen is het een taai vraagstuk. Ik was op zoek naar een andere manier om de volgende stap te kunnen maken om echt handen en voeten aan dit vraagstuk te geven. Tijdens een van de sessies  kwam ik in contact met Arjan Middelkoop, consultant MVO bij Omzien.
Als consultant MVO heeft hij verschillende methoden om organisaties te helpen met het opzetten en inrichten van ideeën rondom sociaal ondernemerschap dat gericht is op mens en werk.

Waarom de Nacht van..?  

Arjan opperde om de Nacht van… te organiseren. Met deze methodiek (ontwikkeld voor complexe vraagstukken) begeleidt hij een groep met een vraag of idee naar een uitgewerkte oplossing. Een aanpak (design thinking) om in een kort tijdsbestek te komen tot een goede aanpak van  de ‘wens’ tot een concrete oplossing (een prototype). Het programma duurt maximaal 24 uur waarin de groep samen- en gecommitteerd werkt aan de oplossing. Focus en tijdswinst.

Dit idee sprak mij erg aan. Ik wilde iets anders proberen. Overal hoor je dat het werven van personeel op een andere manier moet. Hoe kunnen we dit anders doen? Het vervullen van de 2000 vacatures is echt een taai vraagstuk. Voor dat aantal schakel je niet alleen een uitzendbureau in, je moet het echt anders doen. Daarom hebben we het idee van De Nacht van Deventer Informatiestad omarmt.

Hoe ging het in zijn werk?

Met elkaar hebben we De Nacht van Deventer Informatiestad georganiseerd met als vraagstuk:
Kunnen we door samen te werken op een andere manier de krapte op de arbeidsmarkt aanpakken met elkaar?
We kozen voor een groep mensen met heel verschillende beroepen. Een mix van sectoren en bedrijfsgrootte. De deelnemers bestonden uit een IT-er, iemand uit het onderwijs, een HR-adviseur, een advocaat, een student, iemand uit de zorg, een hoofd opleidingen, enzovoort. Zo kon iedereen vanuit zijn eigen perspectief en ervaring input leveren op het vraagstuk.
Door mensen uit te nodigen voor de Nacht van … vraag je wel iets van mensen. Je nodigt ze uit om  24 uur met een groep onbekenden op een locatie door te brengen. Maar doordat dit ook zo bijzonder was, is het gelukt!

Focus en betrokkenheid

Door de begeleiding van Arjan Middelkoop van Omzien waren wij in staat om op een andere manier naar zaken te kijken. Hij heeft verschillende methoden om in een hoog tempo tot de kern van het vraagstuk te komen en het concreet te maken. Deze manier van samenwerking zorgde voor een betrokkenheid onder elkaar, terwijl de deelnemers elkaar daarvoor niet kenden. Arjan vliegt de dingen op een verrassende manier aan. Daardoor weet hij het proces goed op gang te houden.
Ook de locatie speelde een belangrijke rol. De rust van klooster Sion en de omgeving zorgde ervoor dat iedereen er echt uit was. Zelfs de mobiele telefoons bleven uit.
De betrokkenheid van iedereen, de focus, de begeleiding en het enthousiasme zorgde ervoor dat er nu een community is ontstaan, van mensen die met elkaar willen samenwerken. We zijn de volgende dag het klooster uitgegaan met 2 uitgewerkte prototypen als mogelijke richting voor het hanteerbaar maken van het complexe vraagstuk die we nu kunnen uitwerken tot één hanteerbaar actieplan.”

Benieuwd of de Nacht van… iets voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Arjan Middelkoop van Omzien via [email protected] of bel direct 06- 19643434