Betaalde mantelzorg geeft rust

Olga en de moeder van Johan

Betaalde mantelzorg geeft ons de rust om thuis te kunnen blijven wonen

De ouders van Johan wonen nog zelfstandig op de plek waar zij 57 jaar geleden zijn komen wonen. Dat willen ze graag zo lang mogelijk volhouden. De middelste van de 3 kinderen woont in de buurt en helpt regelmatig. Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat de meeste zorg automatisch terechtkomt bij degene die het dichtste bij woont. Door de woonafstand en drukke banen was het voor Johan en zijn 2 zussen niet mogelijk structureel mantelzorger voor hun ouders te zijn.

De oplossing vonden zij in betaalde mantelzorg via Omzien.
Zoals de meesten mensen, moesten de ouders van Johan ook eerst wennen aan het idee om taken in huis aan een ‘vreemde’ over te laten. Maar na het kennismakingsgesprek met Olga, de kandidaat van Omzien, voelde het direct goed. Olga is niet meer weggegaan. Wekelijks helpt zij nu met huishoudelijk werk, doet ze de boodschappen en ondersteunt zij hen met allerhande andere zaken.  Olga is de vaste, vertrouwde persoon die de hulp en extra gezelligheid biedt die zij nodig hebben. De kinderen hoeven zich niet meer in allerlei bochten te wringen om deze taken op zich te nemen.

En de ouders van Johan? Zij zijn heel blij met de rust die ze hebben doordat een aantal taken uit handen zijn genomen. Op deze manier kunnen ze zelfstandig blijven wonen in het huis waar de kinderen groot zijn gebracht. De betaalde mantelzorg via Omzien is voor hen van grote waarde.