Saxion Hogeschool

Veel werkgevers zoeken naar een werkwijze “hoe krijgen we mensen met een arbeidsbeperking aan de slag binnen onze organisatie”. Dit is niet altijd eenvoudig, maar wel uitdagend. 

Saxion Hogeschool, gevestigd in Deventer, Apeldoorn, Enschede en Hengelo, draagt ook graag bij aan dergelijke maatschappelijke vraagstukken. Vanuit de dienst Human Resource Management en Academie voor Mens en Arbeid van Saxion Hogeschool ontstond de vraag hoe zij mensen met een arbeidsbeperking aan de slag krijgen binnen de hogeschool. Deze vraag wordt beantwoord in een ‘expeditie’ naar het samenwerken met verschillende doelgroepen, waarvan de eindbestemming niet vaststaat, maar wel het doel! 

Docenten, studenten en Arjan Middelkoop van Omzien op expeditie.

Docenten, studenten en Arjan Middelkoop van Omzien op expeditie.

Saxion Hogeschool schakelde hiervoor meerdere externe partijen, zoals Omzien, voor in om samen op expeditie te gaan. Vanuit Omzien sloot Arjan Middelkoop zich aan bij de expeditie en is hij mede-initiatiefnemer van dit concept. Meedoen in een proces als dit, daar staat Omzien graag voor klaar. Omzien gelooft namelijk in de kracht van mensen en in het co-creëren van (nieuwe) oplossingen in de driehoek mens, arbeid en organisatie.   

De expeditie is een werkvorm en een (eerste) stap naar een inclusieve arbeidsorganisatie – een organisatie waar arbeidsbeperkte medewerkers naar eigen vermogen meewerken. Saxion Hogeschool, Omzien en andere werkgevers willen op deze manier met elkaar op reis en nieuwe inzichten opdoen. Zowel voor het bedrijfsleven als voor de curriculuminhoud van Saxion Hogeschool. Aandacht voor elkaar werkt!