Sporthal de Hessenhal

Sporthal de Hessenhal in Hoog Keppel staat middenin de samenleving. Sportverenigingen, scholen uit de omgeving en ook Stichting Ouderen en Welzijn maken veel gebruik van de sporthal. Voor beheertaken en bardiensten in het sportcafé de Heerlykheid zet men vrijwilligers in. Normaal gesproken geen probleem. Alleen het afgelopen jaar lukte het niet om de bezetting van het rooster voor de bardiensten volledig in te vullen. Ondanks verschillende oproepen bleek het rooster voor met name de vrijdagavond en het weekend lastig in te vullen. Blijkbaar is ook in een hechte dorpsgemeenschap een grens aan wat er met vrijwilligerswerk is in te vullen.

Sporthal de Hessenhal

Het sportcafé werd op die tijden bemand door dezelfde vrijwilligers en bestuursleden, wat geen houdbare situatie was. Alternatief was dat het sportcafé gesloten moest worden. Dat zou voor zowel de sporthal als de bezoekers een groot gemis zijn.
Vanwege de centrale plaats middenin de samenleving spreekt de filosofie van Omzien de sporthal erg aan. Daarom zochten zij contact met Omzien met de vraag voor een geschikte kandidaat die direct inzetbaar was. Omzien had een enthousiaste kandidaat die op zoek was naar een nieuwe uitdaging, waarbij zij haar horecaervaring kon inzetten en delen met anderen. Zij paste qua profiel en wensen goed in de wensen van de sporthal. Omzien heeft deze kandidaat voorgesteld aan Sporthal de Hessenhal en beide partijen begeleid inclusief contract en loonafspraak.

En het is gelukt! De nieuwe bardienstmedewerkster startte eerst met een contract van 3 maanden. Inmiddels zijn beide partijen zeer enthousiast over de samenwerking en is het contract recent verlengd tot het eind 2017!