Basisschool Het Ravelijn

Gery Kaaijk heeft altijd als automonteur gewerkt. Na verloop van tijd is hij gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt. Daarom heeft hij in 2013 een re-integratietraject bij Staatvandienst gevolgd. In dit re-integratietraject is Gery samen met een consultant van Staatvandienst aan de slag gegaan met zijn interesses. Vragen die hierbij worden behandeld zijn: ‘Wat vind ik leuk?’, ‘Wat zou ik graag willen doen?’ en ‘Wat interesseert me?’. Daar kwam al snel een aantal belangrijke termen uit: werken met mensen, iets voor een ander betekenen en vooral veel ‘doen’.

Samen met Gery vonden we op basisschool Het Ravelijn in Westervoort een goede werkervaringsplaats (WEP) waar de interesses van Gery in een functie terugkomen. Een werkervaringsplek kan gezien worden als een tijdelijke arbeidsplaats voor langdurig werklozen en herintreders, met als doel werkervaring op te doen, of in stand te houden.

Op Het Ravelijn werkt Gery als conciërge en ‘manusje-van-alles’. Gery zit helemaal op zijn plek: hij kon mensen helpen en vooral veel praktische klussen oppakken. Je zou zeggen: een win-win situatie! Maar toch kan Gery niet bij Het Ravelijn blijven. Want alhoewel de school erg tevreden is over het functioneren van Gery, heeft zij geen budget om mensen als Gery in een ondersteunende rol aan te nemen of in te huren. Dit is voor Gery een grote domper: hij wil niets liever dan bij de basisschool blijven werken. En ook de school wil Gery graag in dienst nemen, maar ziet daar geen mogelijkheden toe. Op dat moment schakelt Staatvandienst Omzien in om Gery en Het Ravelijn te helpen.

 

Directeur Arjan Boll (links) van 't Ravelijn en Gery (rechts).

Directeur Arjan Boll (links) van ’t Ravelijn en Gery Kaaijk (rechts).

Omzien heeft samen met Gery en de directeur van Het Ravelijn gekeken naar de mogelijkheden om op de school te blijven werken. Zo zijn de consultants van Omzien in gesprek gegaan met het bovenliggende bestuur van de school om toch budget voor de functie van Gery vrij te krijgen. ‘De consultants van Omzien hebben met ons naar kansen voor Gery en onze school gekeken. Hierdoor kwamen we al gauw op een aantal mogelijkheden om Gery in dienst te nemen’, aldus Arjan Boll, directeur van Het Ravelijn. Zo is gebruikgemaakt van UWV-regelingen, zoals de mobiliteitsbonus en plaatsingsfee. Hierdoor was het voor Het Ravelijn mogelijk om extra budget vrij te maken voor het salaris van Gery. Daarnaast is Gery akkoord gegaan met een salaris dat lager is dan bij zijn vorige baan, maar wel in verhouding staat tot de nieuwe functie. Gery vertelt: ‘Ik vind het belangrijk om een baan te hebben die bij mij past en waar ik gewaardeerd word door mijn werkgever. Daar wil ik best salaris voor inleveren!’

Op deze manier heeft Omzien een constructie gevonden waardoor Gery toch in loonverband kon beginnen. En de basisschool Het Ravelijn heeft nu een gemotiveerde en hardwerkende conciërge waarvoor ze in eerste instantie geen budget hadden. Dát is naar elkaar omzien!