Werkgever

Wat kan Omzien voor mij als werkgever betekenen?

Omzien biedt een oplossing voor u als werkgever op verschillende HRM-thema’s. Wij geven invulling aan vacatures, diversiteitsbeleid, duurzame inzetbaarheid, verzuim, WGA-erd, mantelzorgproblematiek en geven vorm aan MVO-doelstellingen.

Onze dienstverlening is veelzijdig en heeft als doel mensen weer van waarde te laten zijn. Hoe?

  • Wij koppelen gekwalificeerde en gemotiveerde kandidaten aan betaalde vacatures binnen uw bedrijf. Het zijn mensen die altijd gewerkt hebben, waarvan de loopbaan tijdelijk onderbroken is en nu weer klaar zijn om aan de slag te gaan.
  • Wij kunnen u helpen in het opzetten, inrichten en/of uitwerken van ideeën rondom het thema sociaal ondernemerschap binnen uw organisatie gericht op mens en werk.
  • Wij creëren samen met u nieuw werk dat voortkomt uit ideeën of initiatieven binnen uw eigen organisatie of vanuit overheidsbeleid opgelegd. De vacatures die hierdoor ontstaan kan Omzien samen met u invullen.
  • Ook bieden wij betaalde mantelzorg ter ontzorging van uw eigen medewerkers, zodat zij zich weer volledig kunnen concentreren op hun eigen werk.

Wij gaan graag het gesprek met u aan!

Inzetten van werknemers

Omzien brengt mensen die nu ongewild niet aan het werk zijn, terug in het arbeidsproces. Denk aan mensen, van laag- tot hoog opgeleid, met een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA), met een WW-uitkering, een bijstandsuitkering of die niet meer uitkeringsgerechtigd zijn. Zij hebben altijd gewerkt, kunnen zelfstandig aan de slag en willen graag een betaalde baan waarin ze opnieuw van waarde kunnen zijn. 

Omzien kijkt graag samen met u welke kandidaten op basis van competenties, kwaliteiten en motivaties passen op betaalde vacatures binnen uw organisatie. Sociaal en duurzaam ondernemen en de kracht van aandacht. Dat werkt!

Diensten van Omzien

De dienstverlening van Omzien is meerzijdig:

  • Het matchen van gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten aan betaalde functies in het primaire, reguliere arbeidsproces;
  • Het inkopen van betaalde mantelzorg om de eigen medewerker te ontlasten van mantelzorgtaken;
  • Het samen met u vormgeven van ideeën rondom sociaal ondernemerschap in de organisatie;
  • Het verminderen van uw WGA-schadelast door uw (ex)medewerkers te bemiddelen naar betaald werk.

Weten welke mogelijkheden er voor u zijn?

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw situatie te bespreken.