Werkgever

Wat kan Omzien voor mij als werkgever betekenen?

Omzien levert nieuw kwalitatief personeel dat past bij jouw organisatie en in jouw bedrijfsproces. Wij geven invulling aan individuele vacatures en aan projecten voor bijvoorbeeld diversiteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid. Zo leveren wij een bijdrage aan MVO-doelstellingen van jouw organisatie.

Onze dienstverlening is veelzijdig en heeft als doel het talent van mensen weer van waarde te laten zijn. Hoe?

  • Wij koppelen gekwalificeerde en gemotiveerde kandidaten aan betaalde vacatures binnen jouw bedrijf. Het zijn mensen die altijd gewerkt hebben, waarvan de loopbaan tijdelijk onderbroken is en nu weer klaar zijn om aan de slag te gaan.
  • Wij helpen in het opzetten, inrichten en/of uitwerken van ideeën rondom het thema sociaal ondernemerschap gericht op mens en werk binnen jouw organisatie .
  • Wij creëren samen met organisaties nieuw werk dat voortkomt uit ideeën of initiatieven binnen de eigen organisatie of vanuit overheidsbeleid opgelegd. En spelen in op ontwikkelingen in de samenleving of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan onze betaalde mantelzorg.  De vacatures die hierdoor ontstaan kan Omzien invullen.

Wij gaan graag het gesprek aan!

Inzetten van werknemers

Omzien brengt mensen terug in het betaalde arbeidsproces. Denk aan mensen (laag- tot hoog opgeleid) met een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA), een WW-uitkering, een bijstandsuitkering (inclusief statushouders) of die niet meer uitkeringsgerechtigd zijn. Zij hebben altijd gewerkt, kunnen zelfstandig aan de slag en willen graag een betaalde baan waarin ze hun talenten opnieuw kunnen inzetten.  

Omzien kijkt graag samen met jou welke kandidaten op basis van competenties, kwaliteiten en motivaties het beste passen bij de  functie-eisen en de cultuur binnen jouw organisatie.  Het gaat ons om de duurzame match voor jouw organisatie en de kandidaat.
Sociaal en duurzaam ondernemen en de kracht van aandacht. Dat werkt!

Onze dienstverlening

Onze dienstverlening:

  • Het duurzaam matchen van gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten aan betaalde functies in het primaire, reguliere arbeidsproces;
  • Wij kunnen uitzenden, detacheren (NEN 4400-1 en NBBU gecertificeerd) en werken op basis van een werving en selectiefee
  • Het inkopen van betaalde mantelzorg om de eigen medewerker te ontlasten van mantelzorgtaken;
  • Het samen met organisaties vormgeven van ideeën rondom sociaal ondernemerschap;
  • Het verminderen van de WGA-schadelast door het bemiddelen van (ex)medewerkers naar betaald werk.

Weten welke mogelijkheden er voor u zijn?

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw situatie te bespreken.