Omzien bestond in oktober 2021 precies vijf jaar. Reden genoeg om in gesprek te gaan met medewerkers, kandidaten, oud-collega’s en partners over de betekenis die Omzien voor ieder individu heeft gehad. Deze keer: Anna-Marie Beerda. Zij is beleidsadviseur bij Nationale Nederlanden.

Waar stond jij 5 jaar geleden?

“Vijf jaar geleden werkte ik als productmanager Arbo- en re-integratiedienstverlening bij Nationale Nederlanden. Hier was ik o.a. verantwoordelijk voor het contact met onze providerboog. Staatvandienst was een van onze providers en met Johan Hofstede had ik dan ook periodiek contact. We waren op dat moment druk met ontwikkelingen rondom arbeidsmarktparticipatie bij de WGA doelgroep. Johan gaf aan met het idee te spelen om mantelzorg in te laten vullen door deze doelgroep. Zo konden zij weer deelnemen aan de arbeidsmarkt en werd de druk bij mantelzorg door familie gereduceerd. Dat idee sprak ons ook aan. Kort hierop zijn we een pilot gestart, zodat Johan in praktijk kon zien of zijn idee levensvatbaar was. Vanuit dit idee is een breder concept ontstaan, waar wij nog steeds achter staan.”

Wat heeft Omzien voor jou betekend?

“Omzien heeft gezorgd dat er meer wordt omgekeken naar een doelgroep die lange tijd volledig buiten schot bleef. Ik vind het mooi om te zien dat iemand vanuit passie en compassie een idee heeft en dat weet te koppelen aan een goed, creatief en toch ook zakelijk idee.”

Waar sta je nu?

“Inmiddels heb ik een andere functie binnen Nationale Nederlanden, waardoor ik minder te maken heb met de providers. Wat ik wel zie, is dat mijn collega’s van HCS nog samenwerken met Omzien. Als mens geloof ik sterk in Omzien, al denk ik dat zij zakelijk gezien nog veel ruimte hebben om te groeien. HCS is achter de schermen goed procesmatig ingericht, terwijl Omzien juist de individu aan de hand neemt. Als die twee processen beter op elkaar inspelen, kunnen ze nóg meer mensen een kans op de arbeidsmarkt bieden.”