Ik ben kandidaat

en ik zoek werk

Diensten kandidaat

Omzien snapt als geen ander hoe belangrijk het voor je is dat de functie, het bedrijf en de taken aansluiten bij jouw mogelijkheden. Daarvoor is het belangrijk dat wij je beter leren kennen en daar nemen wij de tijd voor.

We zijn benieuwd naar jouw talenten, je kennis en ervaring, welke mogelijke belemmeringen jij ervaart en jouw intrinsieke motivatie. Zo kunnen we vaststellen welke werkomgeving, niveau en functie het beste bij jou passen en komen we tot de juiste match.  Ons hele selectieproces is ingericht om je te laten terugkeren in een betaalde baan.

Intake en bemiddeling

Voor ons is het belangrijk om je persoonlijk te leren kennen. Dat doen we met een intakegesprek aan de hand van de methodiek ‘het Huis van Werkvermogen’. We vergelijken je eigenlijk met de bouw van een huis. Op deze manier krijgen wij beiden een goed totaal beeld van jou. We starten met het fundament dus jouw belastbaarheid.

De volgende verdieping gaat over jouw competenties, vaardigheden en kennis. Wie ben jij en wat kun jij?  Bij de derde verdieping gaan wij in op jouw normen en waarden ten aanzien van werk. Wat vind jij belangrijk?  

Tot slot kijken wij naar wat jij nodig hebt om te kunnen starten op een nieuwe werkplek om uiteindelijk te komen tot de betaalde baan die bij jou past!

Online type/talententest

Soms hebben we na het intakegesprek nog net niet genoeg informatie om inzicht te krijgen in wie je bent en wat bij jou past. Dan zetten wij deze online test in. Met deze test brengen wij jouw talenten in kaart en welke  werkomgeving goed zou passen.

De uitslag kunnen wij koppelen aan mogelijke opleidingen die je nodig hebt om terug te keren in werk en passende vacatures.  Na afloop volgt er een rapport waarvan wij de uitkomsten persoonlijk met jou bespreken.

Warming-up

Heb je een langere tijd niet gewerkt en kun je wat hulp gebruiken bij het opbouwen van werkritme, werkervaring en/of je zelfvertrouwen te vergroten. Bijvoorbeeld als je de overstap maakt naar een andere sector.

Zie de warming-up periode als een stage die je helpt bij de doorstroming naar een passende betaalde baan bij het bedrijf of elders.

Buddyschap

Blijkt bij de start in je nieuwe baan dat je nog wat extra ondersteuning nodig hebt, dan is Buddyschap een oplossing. Het geeft je extra ondersteuning om de terugkeer naar werk makkelijker te maken en de baan te behouden.

Wij staan ‘naast’ je en zijn als steuntje in de rug, zowel op emotioneel als ook praktisch vlak.

Meten psychologische flexibiliteit

Een unieke tool die speciaal voor Omzien ontwikkeld is. Hiermee kunnen wij inzichtelijk maken of je belemmeringen hebt om de stap naar werk “vrijelijk” durft te maken. We meten zowel  de 4 psychologische eigenschappen optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen,  als ook de mate waarin je bijvoorbeeld strategieën hebt ontwikkeld om bepaalde gedachten,  gevoelens en situaties te vermijden. Deze tool is, in tegenstelling tot de gebruikelijke metingen binnen de psychologie, juist ingericht op mensen die niet werken.

Wij geloven in jou als kandidaat, in wat je kunt en welke waarde jij hebt voor bedrijven.

Uitzenden of detacheren

Benieuwd of wij voor jou een goede match maken?

Soms is een bedrijf op zoek naar tijdelijke ondersteuning in een project of juist om een ziek personeelslid of zwangerschapsverlof op te vangen. Dan kunnen wij je ook via een uitzend-of detacheringsovereenkomst plaatsen. Je bent in dienst van Omzien en wij zetten jou in bij het bedrijf waar wij een match voor jou hebben.

Vaak is het tussenstap om uiteindelijk zelf bij het bedrijf in dienst te komen. Ook kan het een handige manier zijn om bij verschillende bedrijven geplaatst te worden om zo meer werkervaring op te doen.