Artikelen

Foto Cor als concierge

Cor geeft het vak van conciërge een nieuwe dimensie

Jarenlang werkte Cor als medewerker pleegzorg. Een mooi beroep waarin hij ouders, pleegouders en het kind zo goed mogelijk begeleidde bij de opvoeding. Echter naast de begeleidende rol kreeg hij er steeds meer administratieve taken bij. De toenemende administratieve druk én een onverwachte ingreep zorgde ervoor dat hij in 2014 ziek werd. In 2016 belandde hij in de WGA en kreeg hij een WIA-uitkering.

Lees hier hoe Cor via Omzien weer terugkwam in betaald werk.

Jan Willem de Graaf Saxion

Blog gastblogger Jan Willem de Graaf: Betaalde mantelzorg is een vorm van… Omzien

In onze huidige samenleving is werk in zeer veel beroepen veel meer een geïntegreerd onderdeel geworden van het leven van mensen, dan het vroeger was. Voordat we ons werk door digitalisering vanuit iedere denkbare werkplek uit konden voeren, was werk lange tijd een tamelijk van familie en gezin afgescheiden dagelijks herhalende periode. Acht uur per dag werken, was ook daadwerkelijk acht uur per dag plus reistijd, niet thuis aanwezig zijn.

Lees hier hoe het verder gaat.

Jan Willem de Graaf Saxion

Jan Willem de Graaf, Lector Brain & Technology Saxion Academie, geeft als gastblogger van buitenaf zijn kijk op Omzien.

Momenteel gaat het heel goed met onze jongste dochter. Negen jaar oud, heeft ze deze week haar tafeldiploma gehaald. Ik ben een trotse vader. Het is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Als mijn vrouw en ik niet een radicaal andere oplossing voor de buitenschoolse opvang hadden gevonden, zou deze blog anders zijn begonnen. Wat is het punt?

Lees hier hoe het verder gaat.

Bied je werknemers een helpende hand

Onlangs raakten we in gesprek met een beveiligingsbedrijf. De HR dame gaf aan dat zij niet lang daarvoor nog te maken had met een ziekmelding die niet als een verrassing kwam. “De werkneemster in kwestie had naast haar full-time baan ook nog de mantelzorg over haar zieke moeder. Dit was een behoorlijk zware belasting voor haar en we zagen haar worstelen.” Op de vraag waarom ze hier als bedrijf niet de helpende hand hebben geboden was het antwoord eerlijk en kort. “Wij hadden geen idee dat er mogelijkheden waren in de vorm van Omzien. Als we dit eerder hadden geweten, hadden we absoluut een oplossing gezocht in overleg met onze medewerker.”

Lees hier wat Omzien kan betekenen voor uw organisatie.