Omzien bestaat in oktober 2021 precies vijf jaar. Reden genoeg om in gesprek te gaan met medewerkers, kandidaten, oud-collega’s en partners over de betekenis die Omzien voor ieder individu heeft gehad. Deze keer een kandidaat die graag haar verhaal anoniem wil vertellen.

Waar stond jij 5 jaar geleden?

“Vijf jaar geleden was een vrij heftige periode. Ik had net te horen gekregen dat ik behoorlijk was afgekeurd en daarom in aanmerking kwam voor WIA. Dat was voor mij mentaal een flinke klap. Eerder had ik nog een re-integratietraject gevolgd via Staatvandienst, maar dat hield met de afkeuring op. Zij verwezen mij door naar Omzien. Zo kwam ik terecht bij Hermien.”

Wat heeft Omzien voor jou betekend?

“Ik had het zelf nog niet geaccepteerd, maar er was zoveel begrip en aandacht voor mijn situatie. Zelf geloofde ik op dat moment niet meer dat ik ook nog maar ergens van waarde kon zijn, maar Hermien bleef motiveren en vertrouwen geven. Hierdoor ging mijn zelfbeeld met sprongen vooruit. Het besef kwam dat ik wél van waarde kon zijn. Toen dat zover was hebben ze geholpen met onderhandelen en de drempel naar werkgevers verlagen. Want die beperkte inzetbaarheid bleef voor mij toch nog steeds een ‘ding’.”

Waar sta je nu?

“In juni ben ik gestart bij een nieuwe werkgever. Daar zit ik heel erg op mijn plek. Zij geven mij het vertrouwen dat ik het waard ben door taken en verantwoordelijkheden bij mij neer te leggen die ik al langere tijd niet meer had uitgevoerd. De flexibiliteit vanuit mijn werkgever zorgt ervoor dat ik dit werk ook kán doen. Zowel vanuit huis, maar gelukkig ook af en toe weer op kantoor. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet!”