Paul had het goed voor elkaar: een baan als operationeel directeur binnen de financiële sector en een fijn gezin waar hij dagelijks bij thuiskwam. Toch was hij continu moe. Echt moe. Daar gaf hij lange tijd niet aan toe, want ‘the show must go on’. Totdat hij compleet uitgeput raakte en de huisarts bezocht. Deze verwees hem door naar het ziekenhuis. Na verschillende onderzoeken bleek dat Paul een auto-immuun ziekte had, in combinatie met leverfalen. Niet zo gek dus, dat hij zo moe was. Rust in combinatie met een nieuw dieet was het dringende advies. Zijn leven werd acuut on hold gezet. Totdat hij na bijna 4 jaar ziekten en herstel zijn rentree maakte bij Rijkswaterstaat.
Contact met Omzien
In het najaar van 2019 kwam Paul in contact met Omzien. Hij was in eerste instantie in de race voor een passende vacature bij PGGM. Gezien zijn achtergrond een logische keuze. Uiteindelijk bleek deze vacature niet te worden ingevuld, maar raakte hij wel in gesprek met Nicole Nijveldt. Zij was zelf door Omzien bij PGGM geplaatst en kon het Paul van harte aanbevelen. Zo gezegd, zo gedaan.
Reflectie en voorbereiding
Bijna een jaar heeft hij intensief contact gehad met Hermien. Ze zochten samen naar geschikte functies en voerden gesprekken over de ambities en belastbaarheid van Paul. “Een fijne periode van reflectie en voorbereiding” aldus Paul. Toch viel hij geregeld tussen wal en schip: een goed CV, maar voor de branche en functies was zijn inzetbaarheid in veel gevallen te laag. Toch vonden ze begin 2020 een passende functie bij de Rabobank. Hij had zin om weer aan de slag te gaan, maar toen gooide Corona roet in het eten. De nieuwe baan bleef wederom uit, maar het contact met Hermien bleef bestaan.
Rijkswaterstaat Team banenafspraak
In het najaar was er opnieuw goed nieuws: Rijkswaterstaat, team Banenafspraak, zocht contact met Omzien. Dit team is actief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer op weg te helpen met een passende functie binnen RWS. In Paul zagen zij veel potentie: een mensen-mens, veel kennis en ervaring met het leiden van grote projecten. “Dat ik ‘maar’ 24 uur per week kan werken door mijn energiebeperking, zagen zij absoluut niet als een beperking. Ze keken echt naar de waarde die ik, mede door mijn ziekte, toe zou voegen binnen RWS en team Banenafspraak De vrouw die mij benaderde is inmiddels mijn collega!”
Samenwerking met Omzien
En dat Paul nu actief samenwerkt met Omzien is natuurlijk een pré. De twee kennen elkaar goed en weten precies wat ze aan elkaar hebben. Die samenwerking zal voorlopig wel voortduren. “Rijkswaterstaat is inmiddels zelfs gestart met een 2e traject; de Groeituin Social Return. Alle opdrachtnemers van RWS moeten als tegenprestatie iets teruggeven aan de maatschappij. RWS verplicht ze, in de inkoopcontracten, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen op een project of vacature. Het is absoluut dankbaar werk. Een baan waar ik een aantal jaar geleden zelf nooit over zou hebben nagedacht. Inmiddels weet ik wel beter: het heeft geen zin om mensen met goede talenten aan de zijlijn te laten staan. Flexibiliteit en solidariteit zijn eigenschappen die alle bedrijven anno 2021 zouden moeten omarmen.”