,,Door de hulp van Jikke kon ik met meer kracht solliciteren”, vertelt Ginny (47), die net aan een nieuwe baan bij Mondriaan is begonnen. Mondriaan biedt geestelijke gezondheidszorg, preventie en verslavingszorg in het zuiden van het land.

Nadat Ginny met een burn-out uitviel van haar baan in de IT-branche, is ze niet stil gaan zitten. ,,Ik ben direct begonnen met een opleiding en met vrijwilligerswerk”,  vertelt de Limburgse. Haar vrijwilligerswerk bestaat uit het begeleiden van jongeren tussen de 5 en 25 jaar die uit het schoolsysteem vallen. Een groep waar Ginny als ervaringsdeskundige affiniteit mee heeft. ,,Ik heb zelf door faalangst nooit een middelbare school diploma gehaald, dus ik kan me goed inleven in de wereld van die jongeren.” Het gebrek aan een diploma heeft Ginny echter nooit tegengehouden om verder te komen in de wereld. Op haar CV prijken HBO-diploma’s als onder meer Kindercoach, Jongerencoach, een specialisatie in hoogbegaafdheid en ASS en HSP Coach. Dus aan haar inzet lag het niet, toch lukte het Ginny niet om vanuit de WIA de weg terug te vinden naar werk. En op dat moment kwam ze in contact met Omzien-consulent Jikke.

Slimme dame

,,Mijn eerste indruk van Giny was een slimme dame die heel graag door wil. Ik vind het knap als je in een periode van burn-out toch vooruit wil blijven bewegen. We hadden gelijk een klik. Ik voelde haar energie en was er gelijk wel van overtuigd dat het goed zou komen met haar. Waar Ginny tegenaan liep is dat ze voor veel vacatures een SKJ-registratie nodig had. Het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is een beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Dus mijn focus lag op het regelen van die registratie.”

Arbeidsmarktscan Omzien

Jikke kon door de arbeidsmarktscan die Omzien regelmatig inzet, aantonen bij de verzekeraar dat het investeren in zo’n registratie de moeite waard zou zijn. En dat daardoor Ginny’s kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk zouden toenemen. De arbeidsmarktscan die Omzien gebruikt toont aan hoeveel werk er in een bepaald beroep in een bepaalde regio in Nederland is. En hoe lang het ongeveer duurt voordat je een baan zal vinden. Voor Ginny waren alle seinen op groen, dus alleen een SKJ-registratie stond nog in de weg.

Klein zetje

Ook namen Jikke en Ginny samen haar sollicitatiebrief onder de loep. ,,En met de vacature bij Mondriaan viel ineens alles samen”, vertelt Jikke. ,,Ginny heeft het echt zelf gedaan, ik heb haar alleen een zetje gegeven en een spiegel voorgehouden. Bij Mondriaan werkt Ginny nu 18 uur in de week een daarnaast start ze een opleiding tot ervaringsdeskundige. Een opleiding die haar dichter bij de SKJ-registratie brengt. Dus onze bemiddeling is alleszins geslaagd te noemen.”

Luisterend oor

Ook Ginny kijkt positief terug op haar bemiddelingstraject via Omzien. ,,Ik heb hele fijne gesprekken met Jikke gevoerd en ze heeft me af en toe echt geconfronteerd met mezelf. Soms liep mijn hoofd echt vol en dan helpt het als er iemand aan de zijlijn staat die met je meedenkt. Echt een luisterend oor. Door mijn gesprekken met Jikke ben ik me ook meer bewust van mijn grenzen en kijk ik weer heel positief naar de toekomst.”