Omzien bestond in oktober 2021 precies vijf jaar. Reden genoeg om in gesprek te gaan met medewerkers, kandidaten, oud-collega’s en partners over de betekenis die Omzien voor ieder individu heeft gehad. Deze keer: Inge Oude Nijeweme – Dekker. Zij was kandidaat, werkte daarna bij Omzien en is nu backoffice medewerker bij Moedigh.

Waar stond jij 5 jaar geleden?

“Vijf jaar geleden was ik nog herstellende. In 2018 voelde ik me goed genoeg om te onderzoeken wat mijn mogelijkheden waren op de arbeidsmarkt. Kon ik weer deelnemen aan het arbeidsproces? Na gesprekken met het UWV werd mij de mogelijkheid geboden om een re-integratie traject te volgen. In september 2018 startte deze ‘reis’ bij Staatvandienst en al snel kon ik twee uur per week aan de slag bij Omzien. Het ging om een werkervaringsplek waarbij ik mijn uren in mijn eigen tempo kon opbouwen. In juli 2019 kwam er een nieuwe werkervaringsplek bij Staatvandienst vrij op proces. Dat leek mij een mooie afwisseling en hier heb ik dan ook tot maart 2020 gewerkt. In april had ik mijn belasting zo goed opgebouwd, dat ik 20 uur per week als backoffice medewerker aan de slag ging voor zowel Omzien als Moedigh.”

Wat heeft Omzien voor jou betekend?

“Veel. Bij Omzien ben ik gestart op een werkervaringsplek en hebben zij mij in een veilige omgeving laten groeien. Zij gaven mij de mogelijkheid om weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt en boden de middelen waardoor ik goed kon functioneren. Denk hierbij aan een zit-sta bureau en een kruk i.p.v. een stoel. Door deze kleine aanpassingen, kon ik al snel een halve dag werken en was ik hiermee dus in staat om mijn urenaantal uit te breiden naar 20 uur per week! Je wilt niet weten hoeveel dat betekent.”

Waar sta je nu?

“In de zomer van 2021 werd ik voor de keuze gesteld: wilde ik mijn volle urenaantal inzetten bij Omzien of bij Moedigh? De combinatie was inmiddels te lastig geworden, omdat beide bedrijven meer uren konden gebruiken. Ondanks dat ik veel aan Omzien te danken heb en ik met heel veel plezier met het team heb samengewerkt, besloot ik mijn uitdaging te zoeken bij Moedigh. Per 15 september werk ik 20 uur per week met dit team samen en leer ik veel bij. Zowel zakelijk als over mij als persoon. Ik ben blij dat het zo heeft mogen lopen.”