Omzien bestond in oktober 2021 precies vijf jaar. Reden genoeg om in gesprek te gaan met medewerkers, kandidaten, oud-collega’s en partners over de betekenis die Omzien voor ieder individu heeft gehad. Deze keer: Jean Hannawi. Hij is vrachtwagenchauffeur bij Nabuurs.

Waar stond jij 5 jaar geleden?

“Vijf jaar geleden zat ik in de ziektewet. Ik was door een ernstige ziekte en daaropvolgende operatie langdurig uit de running. Na de operatie in 2019 wilde ik graag weer terug op de vrachtwagen, maar dat kon niet bij mijn oude werkgever.”

Wat heeft Omzien voor jou betekend?

“Via mijn casemanager bij Keerpunt, kwam ik in contact met Omzien. Zij hebben naar mij geluisterd en gekeken wat er wel mogelijk was. Omzien heeft mij aan werk geholpen. Zij hebben mijn droom om terug op de vrachtwagen te komen, waargemaakt. Daar ben ik ze heel dankbaar voor.”

Waar sta je nu?

“Ik ben weer terug bij mijn oude werkgever! Als chauffeur werk ik bij Nabuurs weer ruim 30 uur per week. Ik ben zo blij dat ik weer op de vrachtauto rij. Vooral de lange ritten vind ik het mooist. Ik doe weer mee en draag een bijdrage aan de maatschappij dankzij Omzien.”