Jikke Hijlkema

Consulent

Wat is je rol binnen Omzien?

Als consulent bij Omzien bemiddel ik kandidaten naar een passende nieuwe baan bij een nieuwe werkgever. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het gesprek met de kandidaat om een goed beeld van hem of haar te krijgen. Dit is essentieel voor het vinden of creëren van een passende baan. Door mijn persoonlijke benadering, oprechte aandacht en goed te luisteren naar de kandidaat, krijg ik, maar ook de kandidaat, een goed beeld waar zijn of haar mogelijkheden liggen.

Uiteraard spreek ik ook opdrachtgevers die op zoek zijn naar een geschikte kandidaat voor hun vacature. Als er een match is en de kandidaat mag starten, is het mijn taak om de kandidaat in de 1e fase goed te begeleiden, zodat er een duurzame arbeidsrelatie mogelijk is.

Waar ga je voor?

Het komt wel eens voor dat een kandidaat, om wat voor reden ook, de stap naar werk nog niet kan zetten. Mijn kijk daarop schrijf ik in een advies aan de kandidaat, arbodienstverlener en/of oud-werkgever, met als doel dat de kandidaat uiteindelijk straks wel de stap naar betaald werk kan zetten.

Ik krijg energie als zowel de kandidaat, de opdrachtgever of derden Omzien ervaren als een zeer professioneel bedrijf dat op een zeer persoonlijke wijze vraag en aanbod succesvol met elkaar verbindt.