‘Zolang ik het naar mijn zin heb, blijf ik lekker werken’

Terug naar de financiële branche

Hoewel er veel mensen zijn die de dagen tot hun pensioen aftellen, valt John van Diepen zeker niet in die categorie. John is bijna 68 jaar, maar geniet nog met volle teugen van zijn werk. ,,Mijn motto is ‘pluk de dag’. Zolang ik het naar mijn zin heb, blijf ik lekker werken. Daar blijf je jong bij”, aldus John. 

John werkt sinds januari 2021 via Omzien bij de Rabobank in de functie van Medewerker Service Centrum Wonen. ,,Na mijn actieve periode bij diverse verzekeringsmaatschappijen en banken ben ik in 2015 gestopt met werken met het idee om totaal wat anders te gaan doen. Na een aantal jaren sabbatical en vanuit mijn contacten met Staatvandienst kwam ik in aanraking met Omzien. Hier werd de vraag gesteld of ik interesse had in een functie bij de Rabobank. In eerste instantie had ik mij voorgenomen om niet meer voor een bank of verzekeraar te gaan werken. Na de bankencrisis, de veranderde wetgeving en de aangescherpte controles was ik wel klaar met deze branche. Eerder was ik al benaderd door andere banken en verzekeraars, waarbij mijn antwoord steeds nee was. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en na een meer dan leuk gesprek met Jikke, het enthousiasme over een samenwerking en de eerste kennismaking met de verantwoordelijk manager bij de Rabobank was ik toch om.”

Zelfspot en humor

In het eerste gesprek met Omzien-consulent Jikke was er direct een klik. Jikke: ,,De contacten met John zijn altijd heel prettig, met een vleugje humor en zelfspot op zijn tijd. Gewoon een leuke sociale vent, makkelijk in omgang en zeer loyaal richting Omzien. In ons gesprek bleek dat hij een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor de mens heeft, maar altijd handelend vanuit het zakelijke. Hij zocht een baan, liefst in een coachende rol, maar niet perse binnen de financiële wereld. Ook het sociale domein trok John aan. Ik had toen wel een vacature bij Rabobank, Medewerker Transactieverwerking. Geen coachende rol, 100% uitvoerend. Met toestemming van John hem toch voorgesteld. Voor John zeker geen droombaan, maar het zou wel weer een mooie stap richting arbeidsmarkt zijn.”

Kennis overdragen 

Voor John gaf de mogelijkheid tot thuiswerken de doorslag. ,Na jaren van 50 a 60.000 km per jaar op de weg en de toename van het fileleed was dat een optie die perspectief bood. Verder wilde ik niet weer in een managersfunctie terecht komen, maar wilde ik graag vakinhoudelijk aan de gang. De klik met de toenmalige teamleider bij de Rabobank was er vanaf moment één, we spraken elkaars taal en deelden dezelfde humor. Ik kwam terecht in een team dat een mix was van leeftijden en ambities. Binnen no-time was hier een band met directe collega’s die uniek is. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we allemaal nog regelmatig contact hebben met elkaar. Ik vind het leuk om lekker met het vak bezig te zijn en mijn kennis te kunnen overdragen aan jongere collega’s.”

Oog voor de mens 

Johns contract van een half jaar werd een jaar, werd twee jaar en inmiddels komt het vierde jaar er ook aan. En nog steeds zijn de contacten met Omzien warm. ,,Dat is echt een geweldig uitzendbureau met oog voor de mens. Ik heb maandelijks contact met Omzien en met Jikke kan ik lezen en schrijven. Omzien denkt mee en als het nodig is dan zijn ze er.”

Uitdagende werkzaamheden

Waarom niet met pensioen, nu ook de AOW gerechtigde leeftijd is gehaald? Het antwoord is simpel. John: ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin, voel mij absoluut geen pensionaris, maar geniet iedere nog van de interactie met ontzettend leuke collega’s en uitdagende werkzaamheden. Dat houdt je geest ook soepel. De extra inkomsten stellen mij in staat om extra leuke dingen te doen en waar nodig mijn kinderen extra te ondersteunen. Dus voorlopig denk ik nog niet aan stoppen, ik blijf zolang ik nog zin heb!”