Martino Cecchetto is sinds januari 2021 teamleider Verzuim & Vitaliteit bij Action. Vanuit deze rol heeft hij regelmatig contact met Liesbeth van Omzien. Ze sparren over de duurzame inzetbaarheid van zijn medewerkers, denken out of the box als het gaat om verzuim & preventie, maar bovenal plaatsen ze zaken en mensen in perspectief. Dat is niet voor het eerst. Als opdrachtgever en kandidaat zat hij eerder al aan de andere kant van de tafel. Nu heeft hij een missie: duurzame inzetbaarheid op de Action-lijst te zetten. Als de tijd daar rijp voor is natuurlijk.

Fan van Omzien

“Ik steek het niet onder stoelen of banken; ik ben een enorme fan van Omzien. Hun eerlijke manier van ondernemen, gericht op mensen die het lastig vinden om zelf vooruitgang te boeken, raakt mij. Toen ik nog werkzaam was bij Nationale Nederlanden kwam ik voor het eerst in contact met Liesbeth. Daar bemiddelden zij medewerkers van onze klanten die langdurig uit de running waren en geen uitzicht hadden op terugkeer bij hun werkgever. Ik was onder de indruk van hun andere kijk op werken en mensen. Niet de nadruk op de beperking leggen, maar juist bekijken welke mogelijkheden er nog wel zijn. Als je zo werkt, gaat er ineens een wereld voor mensen open. En dankzij hun netwerk was dit ook letterlijk het geval.”

Regie op je werk

“Toen ik na 29 jaar vertrok bij Nationale Nederlanden, was Liesbeth een van de eerste met wie ik over de toekomst sprak. Aangezien ik er lange tijd had gezeten, wilde ik de tijd nemen om uit te zoeken wat ik echt wilde. Die helpende hand was dus welkom. We hebben in die tijd veel over en weer gesproken over de invloed die je zelf hebt op de manier hóe je wilt werken. Heel interessant. Uiteindelijk heb ik een hele mooie uitdaging gevonden bij Action, waar ik als teamleider Verzuim en Vitaliteit mijn expertise in mag zetten. En ja, die functie past heel goed bij de huidige fase in mijn leven.”

Ambitie hardop uitspreken

“Action is heel hard gegroeid de afgelopen jaren. In 1993 werd in Enkhuizen de eerste winkel geopend. Nu hebben we 1800 vestigingen in 9 landen en ruim 63.000 medewerkers. Kortom; er is altijd wat te doen. Het overgrote deel van de mensen waar ik mee te maken krijg in mijn werk, lopen er tegenaan dat hun werk-privé heel anders is dan zo’n 10 jaar geleden. Logisch natuurlijk. Daar hebben Liesbeth en ik de laatste tijd weer veel contact over. We willen deze groep mensen laten zien dat er meer is dan hun bestaande functie. Ze uitdagen om hun wereld te vergroten en hun ambitie hardop uit te spreken.”

Stip op de horizon
“De komende tijd ben ik vooral bezig met verzuim en preventie. Als dat op orde is, zou ik me heel graag verder willen verdiepen in de duurzame band met onze mensen. Hierover heb ik de laatste tijd weer contact met Liesbeth. We delen op een laagdrempelige manier ervaringen met elkaar, wat weer goede energie geeft. Samen sparren, een stip op de horizon plaatsen en onderweg steeds wat ervaringen mee te nemen.”