Een oud-collega die je na jaren weer spontaan tegenkomt, geeft natuurlijk genoeg gespreksstof. Althans; als het aan Tanja en Liesbeth ligt. Zij hadden een verleden bij Vedior, maar waren elkaar daarna uit het oog verloren. Na het gesprek maakten zij een connectie via LinkedIn, wat uiteindelijk zou zorgen voor een mooie carrière switch van Tanja.

Kennismaking

‘Liesbeth reageerde op een LinkedIn bericht van mij. Ik was op zoek naar een nieuwe baan en zij stelde voor dat ik contact op zou nemen met Jikke, omdat er een functie vrij zou komen bij een klant van hen. Dit zou goed bij mij passen. Ik ben op gesprek geweest en werd aangenomen. De opdracht liep echter 10 maanden. Zo kwam het dat Jikke mij niet heel lang daarna zelf benaderde voor een functie die vrij zou komen op de procesadministratie van Staatvandienst. Aan het einde van het gesprek gaf ze eerlijk aan dat de functie wellicht niet helemaal passend zou zijn, maar dat op gesprek gaan sowieso goed zou zijn. Ik kon dan immers al wel kennismaken met de organisatie.’

Zonde van ervaring en ambities

Zo gezegd, zo gedaan. Tanja had een goed en ontspannen gesprek met Irma van HR en Jeannette van proces. Ook hierbij werd er direct eerlijk naar haar gecommuniceerd. Jeannette gaf namelijk al aan het einde van het gesprek aan, dat ze mij graag in haar team zou hebben, maar dat ik het daar zelf niet lang vol zou houden. Ze vond het zonde van mijn ervaring en ambities. Ik had tot dusver altijd HR-functie gehad, maar persoonlijke ontwikkeling heeft altijd mijn interesse gehad. Daarom dachten zij dat een functie als loopbaanconsultant beter bij mij zou passen. Helaas hadden ze op dat moment geen vacatures vrij.’

Door naar Moedigh

De weken gingen voorbij en op een zeker moment zag Tanja een vacature voorbijkomen die perfect in haar straatje paste: loopbaanconsultant voor regio stedendriehoek. ‘Ik heb direct de telefoon gepakt en contact opgenomen met Jikke. Natuurlijk hadden ze bij Staatvandienst gezegd dat ze mijn cv in portefeuille zouden houden, maar je weet zelf hoe dat gaat… Jikke gaf aan dat zij niets deden met de werving & selectie voor deze functie, maar dat Moedigh hiervoor de aangewezen partij was. Of ze mijn gegevens door kon sturen naar Madelon? Graag natuurlijk!’

Videocall om 19 uur
Niet veel later werd Tanja gebeld door Madelon. De klik was er duidelijk, waardoor het een heel leuk gesprek werd. Zij dacht dat ik zeker zou passen bij Staatvandienst en beloofde mij voor te stellen aan Karin. Dat ik nog geen dag later een bericht van Karin kreeg, was een fijne verrassing. Zeker toen zij voorstelde om op donderdag om 19 uur een videocall te plannen met nog twee toekomstige collega’s. Waarom niet? Ook dit gesprek verliep heel soepel en ondanks mijn gebrek aan ervaring in dit specifieke vakgebied, belde ze tóch de volgende dag met het bericht dat zij het zagen zitten. Wel op voorwaarde dat ik een dag mee zou lopen met een collega om er zeker van te zijn dat mijn verwachtingen en de werkzaamheden op één lijn zouden zitten.’

Cirkel is rond
Daar ging Tanja met enthousiasme mee akkoord en inmiddels is zij dus bijna anderhalf jaar werkzaam bij Staatvandienst. ‘Ik ben zo blij dat ik mijn droombaan gevonden heb én dat ik anderen mag begeleiden om dit ook te ervaren. Wel heel leuk trouwens dat de eerste kandidaat die ik geholpen heb, uiteindelijk via een contact van Omzien aan het werk is gegaan. Zo is de cirkel weer rond. Sowieso zal ik het nooit nalaten om Omzien te betrekken bij plaatsingen; ik draag ze een warm hart toe.’