Als manager van het personeelsrestaurant binnen Gelre Ziekenhuizen is Ellen Benjamins verantwoordelijk voor een fijne beleving aan de gasten. Dit doet zij niet alleen, maar met een bevlogen team. En juist bij dat laatste komt Omzien om de hoek kijken. We gaan met haar in gesprek over de samenwerking met Omzien.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

“Ik had destijds een leidinggevende die graag meer met maatschappelijk/sociaal ondernemen wilde doen. We zijn natuurlijk een ziekenhuis, waardoor we het extra belangrijk vinden dat er een plek is voor iedereen. Hij kende Liesbeth en bracht ons in contact. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voorafgaand aan het gesprek echt wel sceptisch was. Wilde ik wel iemand met een rugzak? Ik was al druk genoeg… Het gesprek met Liesbeth heeft mij 180 graden gedraaid. Ze dacht mee, nam mijn bezwaren weg en bleek een fantastische kandidaat te hebben. Inmiddels zijn we drie jaar verder en elke keer als er aanvulling van het team nodig is, bel ik Omzien.”

Mooi zeg. Wat maakt je zo enthousiast?

“Omzien is inmiddels een volwaardig team, waardoor ze snel en duidelijk zijn, maar ook heel goed weten wat er speelt. Er is altijd iemand aanwezig die mij verder kan helpen. Bij ons is het hollen en stilstaan, waardoor we soms lange tijd niemand nodig hebben en dan ineens drie kandidaten tegelijk kunnen gebruiken. Daar kunnen zij goed op anticiperen.”

En je mening ten opzichte van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

“Die was direct na het gesprek al zo positief. Ik had er nog een vrij ‘zwaar’ beeld bij, maar inmiddels weet ik: het kan iedereen overkomen. En het mooie bij Omzien is dat je zelf aan kunt geven hoe groot de rugzak van de kandidaat mag zijn. In ons geval willen we mensen graag laten opbouwen en ervaring opdoen. Dat kan prima in alle facetten van het personeelsrestaurant of de keuken. Ervaring die ze met de gasten hebben, doet ze zichtbaar goed. Ze zijn letterlijk weer onder de mensen!”

Zou je Omzien aanraden?
“Absoluut. Onlangs hebben we een kandidaat via Omzien in vaste dienst genomen. We zijn heel blij met bedrijven als Omzien. Zij durven verder te kijken en hun nek uit te steken voor mensen die daar zelf minder goed in zijn geworden.”