Nadat Loes (31) keer op keer vastliep in haar werk door haar neurologische stoornis, kwam ze in contact met Omzien. ,,Er waren momenten dat ik het niet meer zag zitten en het gevoel had dat het nooit zou lukken om een passende baan te vinden. Maar Hermien hield de moed erin en heeft me heel goed geholpen.

Voldoende uitdaging

Hermien: ,,Doordat Loes vaak niet op een reguliere vacature past, hebben we veel organisaties benaderd of er mogelijkheden waren voor Loes. Want echt niet elke vacature komt online te staan. Daarnaast vond ik het voor Loes ook vooral belangrijk dat het een baan met voldoende uitdaging is. Als het alleen maar repeterend werk zou zijn, geeft dat te weinig prikkels. We wilden nu echt op zoek naar een baan die ook over een aantal jaren nog interessant genoeg zou zijn.”

Gelijke kansen voor iedereen

De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen de organisatie en vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en aan het creëren van gelijke kansen voor iedereen. ,,Ik krijg goede begeleiding hier en de baan is echt aangepast aan mijn beperkingen. Door mijn functionele neurologische stoornis (FNS) krijg is soms aanvallen die lijken op epilepsie, heb ik last van tics of ik val helemaal weg. Ik heb al sinds mijn 16e klachten, maar pas enkele jaren geleden is de diagnose officieel gesteld en viel alles op zijn plek. Ik ken mijn beperkingen en Hermien voelde heel goed aan naar wat voor een soort werk ik op zoek was.”

Geweldig resultaat

Hermien hielp Loes niet alleen verder door de gesprekken, maar ook door hoop te blijven houden. Hermien: ,,Ik wist zeker dat we iets passends zouden vinden voor Loes, maar soms is er geduld nodig. Ze heeft nu een baan die helemaal op haar aangepast is en dat is fantastisch.” Loes: ,,In mijn eentje was dit nooit gelukt. Veel werkgevers vinden het lastig als je iets anders nodig hebt dan standaard. Bij de universiteit krijg ik genoeg begeleiding en denken ze echt met je mee. Hermien hield de hele zoekperiode de moed erin, terwijl ik zelf soms de hoop al echt had opgegeven. En met dit geweldige resultaat!”