Omzien bestond in oktober 2021 precies vijf jaar. Reden genoeg om in gesprek te gaan met medewerkers, kandidaten, oud-collega’s en partners over de betekenis die Omzien voor ieder individu heeft gehad. Deze keer: Willy van der Meulen. Hoofd Voeding in Gelre Ziekenhuizen.

Waar stond jij 5 jaar geleden?

“Vijf jaar geleden was ik, net als nu, hoofd voeding in Gelre ziekenhuizen locatie Apeldoorn en Zutphen. Als ziekenhuis hebben wij veel oog voor mensen om ons heen. Zowel de patiënten, maar ook de mensen die er werken. Op een bepaald moment had ik meer mensen in de keuken nodig en daar wilden we graag een andere invulling aan geven. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een kans geven op betaalde arbeid. Zo kwamen we in contact met Omzien.“

Wat heeft Omzien voor jou betekend?

“De eerste klik was direct goed. Vervolgens hebben we de afgelopen vijf jaar altijd rechtstreeks contact gezocht met Omzien wanneer we weer nieuwe mensen nodig hadden. Ik ben heel positief over de samenwerking. Ze zijn goed bereikbaar, reageren snel, hebben oog voor anderen en niet onbelangrijk: ze leveren goede mensen. Onlangs hebben we iemand die vanuit Omzien begonnen is, zelfs in vaste dienst genomen. Daar zijn we blij mee.”

Waar sta je nu?

“Ik ben nog steeds hoofd voeding en om die reden eigenlijk op regelmatige basis op zoek naar aanvulling in de keuken. Wat mij betreft zie ik daarom ook een langdurige samenwerking in de toekomst voor mij, want waarom zou je weggaan als je tevreden bent?”