Bij Omzien werken we met kandidaten die langere tijd niet hebben gewerkt. Naast de lichamelijke belastbaarheid vinden zowel potentiële opdrachtgevers als wij de mentale belasting minstens zo belangrijk. Om die reden heeft Omzien in samenspraak met psychologen Janske van Eersel en Inge Hulshof de mentale meetlat ontwikkeld. Een unieke methode om te inventariseren waar mogelijke knelpunten zitten voor duurzame plaatsing en doorstroom.

Psychologisch kapitaal is goud waard

Alles valt of staat met het onderzoeken van het psychologisch kapitaal. Dit psychologisch kapitaal bezit elk mens in meer of mindere mate en bestaat uit hoop, optimisme, veerkracht en taak specifiek zelfvertrouwen. Wie hoog scoort op deze punten, is beter bestand tegen stressvolle of minder aangename situaties. Aangezien onze doelgroep al langere tijd uit het arbeidsproces is, kunnen we vaststellen of zij op één of meerdere punten minder goed scoren. Dit willen we graag inzichtelijk maken, zodat er aan gewerkt kan worden.

Experiëntiële vermijding

Het hoofddoel van de mentale meetlat is dan ook om de mindset en psychologische flexibiliteit van kandidaten te vergroten. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om naast de vier standaard onderwerpen die het psychologisch kapitaal meten, een 5e onderwerp aan het rijtje toe te voegen: experiëntiële vermijding. Met andere woorden: welke situaties ontwijkt de kandidaat bewust of onbewust.

Trainen en koppelen

De mentale meetlat geeft inzicht in hoe de kandidaat op dit moment omgaat met problemen die op zijn pad komen en hoe hij ondersteund kan worden bij het behouden of herwinnen van de mentale gezondheid. Wanneer we alles in kaart hebben gebracht, kunnen we op basis van wetenschappelijke inzichten en gefundeerde methodieken het psychologisch kapitaal vergroten. Het gevolg is niet lastig te raden. Tijdens het matchen kunnen we rekening houding met mogelijke belemmeringen en zijn we effectiever in de match door de kandidaat hierbij te ondersteunen.
In de komende periode gaan we dieper in op alle onderwerpen die onderdeel zijn van de mentale meetlat. Heb jij een medewerker die langdurig uit de roulatie is en ben je benieuwd hoe we jullie verder kunnen helpen? Wij leggen onze werkwijze graag aan je uit.